У Почаївській лаврі підозрюють спалах коронавірусу, але настоятель на контакт із медиками не йде

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Свято-Успенській Почаївській лаврі в Тернопільській області підозрюють спалах коронавірусу, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень. Про це повідомила головний санітарний лікар області Оксана Чайчук, пише Інтерфакс-Україна.

«У нас вчора виникла ситуація у Шумському районі, яка тісно повʼязана з Почаївською лаврою, оскільки священник, який бере участь у хорі в лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а його дружина працює бухгалтером у Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли як серед працівників бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний [тест підтвердив коронавірус] і багато лікарів. Учора був 21 позитивний результат, а загалом у Шумську 26 позитивних», — розповіла Чайчук.

За підсумками епідрозслідування також встановили, що з цим священником повʼязаний спалах у Дубенському районі.

«Намагалися вийти на звʼязок з настоятелем Почаївської лаври, він на звʼязок не виходить. Вийшов його помічник, пообіцяв сьогодні до першої години дня надати список учасників хору. Цього не сталося», — розповіла Чайчук.

Загалом в області коронавірус виявили у трьох священників і п’ятьох хористів, які мають прямий стосунок до лаври. Богослужіння в лаврі тривають — центральний і чорний входи відчинені, повідомляє Укрінформ.

Чайчук наголосила, що ситуація в Почаївській лаврі перебуває на особистому контролі премʼєр-міністра.