Омбудсмен Денісова: 4 вʼязні відмовилися повертатись до «ЛДНР». Після обсервації вони можуть бути вільними

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Четверо вʼязнів, які під час обміну полоненими відмовилися повертатись на окуповані території Донецької та Луганської областей, після обовʼязкової 14-денної обсервації можуть бути вільними. Про це в коментарі «Бабелю» повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Наразі вони в обсервації. Вони пройшли процесуальну «очистку». Якщо до них не буде претензій від правоохоронних органів, вони можуть бути вільними», — заявила Денісова.

Пізніше віце-премʼєр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що звільнені з полону бойовиків українці та 4 особи, які відмовилися повернутись на тимчасово окуповану територію, будуть проходити обсервацію у місці, що охороняється, з медичним оглядом, тестуванням на коронавірус і забезпеченням їх потреб – харчування, одяг, засоби звʼязку з родичами.

  • 16 квітня Україна завершила черговий обмін полоненими з бойовиками самопроголошених «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки». Тоді Україна повернула назад 20 своїх громадян. Обмін відбувався на пункті пропуску «Майорське» в районі Горлівки (Донецька область) і на блокпості «Фасад» у районі Щастя (Луганська область).
  • Бойовикам віддали 14 осіб. При цьому до «ДНР» повернулися 10 осіб (один відмовився), до «ЛНР» — 4 особи (троє відмовилися).