Митрополит УПЦ МП Антоній стверджує, що він і Онуфрій не хворі на коронавірус. Служити на Великдень Антоній буде сам

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Антоній стверджує, що він та митрополит Онуфрій не інфіковані коронавірусом, і спростовує інформацію ЗМІ про їх госпіталізацію. Про це він заявив у коментарі «Бабелю».

«У мене температура 36,6, я здоровий. Готуюсь правити службу в храмі Києво-Печерської лаври», — каже Антоній.

За його словами, Онуфрій теж «почувається добре» і зараз перебуває в себе в резиденції. Але цього року він служитиме великодню службу у храмі на території резиденції, щоб уникнути скупчення людей.

Раніше декілька ЗМІ повідомили, що митрополити УПЦ МП Онуфрій та Антоній інфіковані коронавірусом. «Релігійна правда» спершу повідомила, що митрополити таємно госпіталізовані з COVID-19 в Інститут серця МОЗ. Згодом видання написало, що після публікацій у ЗМІ обидвоє приїхали з лікарні до Києво-Печерської лаври, звідки запишуть відеозвернення, що вони нібито перебувають вдома.

«Дзеркало тижня» написало, що коронавірус в Онуфрія виявили кілька днів тому. Ним нібито займаються в Київському інституті серця Бориса Тодурова. Видання пише, що Онуфрій знаходиться в спеціальній палаті, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включно з найсучаснішим апаратом штучної вентиляції легенів, народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Новинський.