Президент Бразилії вийшов на протест проти введення карантину. Він назвав COVID-19 «невеликим грипом»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Бразилії Жаїр Болсонару взяв участь в акції протесту в столиці Бразиліа, яка була організована проти рішення парламенту про введення карантинних заходів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Напередодні парламент країни та глави регіонів заборонили людям залишати домівки. У великих містах Бразилії і в столиці почалися масштабні акції протесту.

Переважно проти виступали прихильники Болсонару, який неодноразово називав вірус «простим грипом» і відправив у відставку міністра охорони здоровʼя Луїса Енріке Мандетту, який активно виступав за введення соціального дистанціювання.

Болсонару взяв участь в акції, в якій було близько 600 осіб. Учасники вимагали закрити парламент і закликали армію виступити на боці президента. Сам Болсонару виголосив промову з даху автомобіля й кілька разів переривався через кашель.

Він вчергове заявив, що людям не варто боятися «грипу», а карантинні заходи назвав «істерією».

  • Серед країн Латинської Америки Бразилія посідає перше місце за кількістю заражених коронавірусом. В країні інфіковано понад 38 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі померли.
  • У березні повідомлялося, що Болсонару міг заразитися коронавірусом, але ця інформація не підтвердилася. Президент відреагував на це постом у соцмережах, розмістивши своє фото з непристойним жестом.