Поліція відкрила п’ять проваджень на церкви УПЦ МП за порушення на Великдень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Національна поліція через порушення на Великдень почала п’ять кримінальних проваджень на церкви УПЦ Московського патріархату. Про це повідомив заступник глави МВС Зорян Шкіряк у Facebook.

Також на церкви УПЦ МП правоохоронці виписали п’ять адміністративних протоколів.

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт у коментарі «Громадському» повідомив, що найбільш грубі порушення були у Почаївській (Тернопільщина) та Святогірській (Донеччина) лаврах. Усі справи розпочато за статтею 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Водночас Тандіт наголосив, що насамперед ідеться про рішення настоятелів конкретних храмів, які на власний розсуд допустили велике скупчення людей у храмах.

  • Поліція розпочала кримінальне провадження через богослужіння у Святогірській Свято-Успенській лаврі (Московський патріархат), на яке прийшли майже 300 вірян.
  • У Свято-Успенській Почаївській лаврі (Московський патріархат) у Тернопільській області під час Великоднього богослужіння віряни масово порушували карантин. Раніше там підозрювали спалах коронавірусу.
  • До церкви у великодню ніч пішли майже 130 тисяч українців. Раніше поліцейські склали три адміністративних протоколи та розпочали одне кримінальне провадження.