Yomiuri: У Північній Кореї готують на заміну Кім Чен Ину його сестру

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Yomiuri: У Північній Кореї готують на заміну Кім Чен Ину його сестру

Jorge Silva / Pool via Bloomberg

Північна Корея з кінця минулого року готує на заміну лідеру країни Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Йо Чжон на випадок екстрених ситуацій. Про це повідомляє японська газета Yomiuri з посиланням на південнокорейські, американські та японські джерела.

Видання пише, що на пленарному засіданні центрального комітету трудової партії Північної Кореї в кінці 2019 року було прийнято рішення, що на випадок раптової смерті Кім Чен Ина, або якщо він не зможе керувати країною з інших причин, всю владу передати його сестрі Кім Йо Чжон.

Джерела видання стверджують, що після цього «від імені Кім Йо Чжон було видано багато директив по партійній і військовій лініях».

Pool / Getty Images

Сестра Чен Ина випустила своє перше офіційне звернення минулого місяця.

  • Повідомлення японської газети зʼявилося наступного дня після інформації CNN, що США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя Кім Чен Ина нібито погіршився після перенесеної хірургічної операції.
  • Раніше видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ин 12 квітня переніс операцію, повʼязану з серцево-судинною системою. Востаннє його бачили на публіці 10 днів тому.