Розкрадання 93 млн грн: розслідування стосовно нардепа Дубневича завершено, справа йде до суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро завершили розслідування розкрадання понад 93 млн гривень «Укрзалізниці», в якому основним підозрюваним є депутат від групи «За майбутнє» Ярослав Дубневич.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Депутата підозрюють за статтею про розтрату держкоштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ).

За даними слідства, Дубневич і ще вісім посадових осіб організували схему, за якою філія УЗ «Центр забезпечення виробництва» з 2015 року по 2017 рік закуповувала стрілочну продукцію за істотно завищеними цінами. Для цього до тендерів були залучені компанії-посередники, одна з яких належить Дубневичу.

Розслідування щодо восьми посадових осіб завершили ще у травні 2019 року. Зараз їхні адвокати ознайомлюються з матеріалами справи.

В САП додали, що захист нардепа також отримав матеріали. Після ознайомлення правоохоронці направлять обвинувальний акт до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

У чому звинувачують Дубневича?

За версією слідства, Дубневич лобіював виділення коштів з бюджету компанії «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.