Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня. Потім можуть відкрити парки та деякі магазини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів продовжив карантин до 11 травня.

Про це на засіданні уряду заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Премʼєр навів дані Академії наук, згідно з якими пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується між 3 і 8 травня.

Після цього, за словами Шмигаля, за сприятливих умов 12 травня має настати «День К», з якого обмеження почнуть послаблювати. Для цього уряд розробив план із пʼяти етапів. Але для початку дії плану необхідно, щоб протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінювався або коливався в межах 5%. По-друге, лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

До цього дня уряд планує збільшувати кількість тестувань, покращити забезпечення лікарень і медиків, запровадити систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробити нові соціальні стандарти.

«Якщо епідеміологічна ситуація сприятиме, то ми можемо говорити про відкриття парків, скверів, установ торгівлі непродовольчими товарами, частини обʼєктів побутових послуг», — додав премʼєр.

  • В Україні станом на 09:00 22 квітня підтвердили 6 592 випадки інфікування коронавірусом. За добу — 467 нових випадків.
  • Із 6 квітня в Україні посилили карантин — зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.