Саакашвілі заявив про пропозицію від Зеленського стати віцепремʼєр-міністром

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що отримав від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віцепремʼєр-міністром.

Про це він написав у Facebook.

Саакашвілі повідомив, що вже зустрічався з премʼєр-міністром Денисом Шмигалем і обговорив з ним свою можливу роботу в уряді. Також експрезидент Грузії заявив, що представить у Верховній Раді власну програму невідкладних змін і своєї участі в роботі уряду Шмигаля — «із конкретними напрацюваннями, які утворилися у нього як поза межами України, так і в період його роботи в Україні».

  • Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства в липні 2017 року. Підставою назвали те, що у 2015 році Саакашвілі нібито вказав неправдиву інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою. У лютому 2018 року експрезидента Грузії депортували до Польщі та заборонили йому вʼїзд в Україну до 2021 року.
  • Після втрати українського громадянства Саакашвілі оселився в столиці Нідерландів Амстердамі.
  • 28 травня президент Володимир Зеленський повернув Міхеїлу Саакашвілі українське громадянство. Після цього експрезидент Грузії повернувся в Україну.