«На рівні Turkish Airlines». Зеленський анонсував створення державної авіакомпанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив про можливе створення державної авіакомпанії, флот якої складатиметься з літаків держпідприємства «Антонов».

Про це він розповів у фільмі «Рік президента Зеленського».

Зеленський поскаржився, що за останні роки на «Антонові» не побудовано жодного літака. «Я не розумію, чому на внутрішніх рейсах не літають наші літаки. Де наші Ан?» — сказав президент.

За його словами, зараз розробляється програма створення державної авіакомпанії, відповідна домовленість існує з компанією «Антонов». «Це моя мрія — зробити державну сучасну авіакомпанію на рівні Turkish Airlines або Singapore Airlines. Держава готова виділити на це кошти», — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що у такий спосіб держава не лише створить національну авіакомпанію, а й забезпечить замовленнями підприємство «Антонов», створивши додаткові робочі місця.

  • Фільм «Рік президента Зеленського» виробила пресслужба Офісу президента. Про це «Бабелю» повідомила керівниця департаменту інформполітики ОП Ірина Побєдоносцева. Фільм українським каналам запропонували показати на безоплатній основі.
  • Перші підсумки роботи Зеленського підбили 27 серпня, коли минули перші 100 днів його каденції. Замість пресконференції для журналістів Володимир Зеленський дав інтервʼю акторові Станіславу Боклану, який зіграв роль премʼєр-міністра в серіалі «Слуга народу». Тоді цей фільм зняла студія «Квартал 95».