SpaceX вивела на орбіту сьому партію — 60 інтернет-супутників Starlink

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська компанія SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Трансляція запуску сьомої партії супутників велася на сайті компанії і у Twitter.

Запуск ракети відбувся з космодрому NASA на мисі Канаверал у штаті Флорида. Перший багаторазовий ступінь ракети здійснив успішну керовану посадку на плавучій платформі Of Course I Still Love You в Атлантиці.

Зараз на орбіті вже 420 супутників Starlink із запланованих 12 тисяч. Мережа стане робочою у разі наявності на орбіті не менше 400 супутників.

Що таке Starlink?

Проєкт SpaceX, який почався ще в 2015 році. За задумом Маска, до середини 2020-х на орбіту Землі виведуть 12 тисяч супутників для створення дешевого та високопродуктивного супутникового інтернет-каналу звʼязку та технічних передавачів для прийому й передачі сигналу з Землі та орбіти.

Кожен супутник покриватиме круг площею понад 2 тис. кв. км. Як запевняє SpaceX, швидкість передачі даних через такий канал сягатиме 1 Гб/с. Сам Маск планує виручити у 2025 році від цього проєкту понад $30 млрд.