«Укроборонпром» ліквідують. Концерн розділять на шість держкорпорацій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державний концерн «Укроборонпром» буде ліквідований у ході реформування. На його базі створять мінімум шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.

Про це розповів заступник гендиректора «Укроборонпрому» і глава Офісу трансформації концерну Роман Бондар, повідомляє пресслужба концерну.

Реформування концерну буде проводити Офіс трансформації і Стратегічний комітет, які були нещодавно створені. Вони вже розробляють галузеві стратегії.

«Наприклад, до складу бронетанкового холдингу, під кодовою назвою ZIMM, увійшли підприємства, які здійснюють ремонт, виготовляють компоненти, проводять дослідження і створюють кінцевий продукт. Такий собі повний виробничий цикл. Подібним чином будуть створені і інші галузеві холдинги», — розповів Бондар.

За його словами, для повного реформування концерну необхідно прийняти зміни до закону «Про особливості управління обʼєктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі» та прийняти новий закон «Про корпоратизацію підприємств ОПК». Проєкти законів знаходяться на розгляді профільного комітету Ради.

Бондар каже, що від ефективності парламенту безпосередньо залежить реформування системи корпоративного управління державними оборонними підприємствами. «Без необхідних законів термін створення корпорацій складе приблизно 2,5 року. З прийняттям законів реально впоратися за 6—9 місяців», — пояснив Бондар.