Транспортник «Мрія» доставив в Україну медвантаж з Китаю. Літак зустрів Зеленський

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Найбільший транспортний літак у світі Ан-225 «Мрія» доставив в Україну з Китаю медичний вантаж. Літак приземлився в київському аеропорту «Гостомель», його зустрічав президент Володимир Зеленський з делегацією.

Про це повідомляє Офіс президента.

Літак завантажив на борт захисні маски, рукавички і костюми в місті Тянцзінь. Дорогою літак робив зупинку в Алмати.

За словами Зеленського і президента «Антонова» Олександра Донця, «Мрія» доставила 103 тонни вантажу — 12 млн медичних масок, понад 260 тисяч захисних окулярів (їх направлять в лікарні і аптеки), а також понад 100 тис костюмів 5 рівня захисту.

Наступного тижня «Мрія» виконає ще один рейс в Україну.

  • Транспортний Ан-225 «Мрія» — найбільший і найпотужніший у світі літак. Він був створений КБ «Антонов» у 1980-х роках для перевезення багаторазового космічного корабля «Буран». Літак може транспортувати на борту до 250 тонн. Його довжина 84 м, висота 18 м, розмах крила 88 м. При повному завантаженні його вага становить 640 т. Ан-225 може літати на відстані до 15 400 км. Екіпаж — 6 осіб.
  • Перший комерційний рейс літак виконав 14 квітня, доставивши 100 тонн медикаментів з Китаю в Польщу. 19 квітня літак доставив 150 тонн вантажів у Францію.
  • «Авіалінії Антонова» оголосили, що надалі літак буде залучений до перевезення аналогічних вантажів для США (Орландо, Гʼюстон, Вашингтон, Лос-Анджелес).