Новий консультант голови Офісу президента працював із Льовочкіним і депутатом Партії регіонів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Політтехнолог Михайло Подоляк, який на початку квітня став антикризовим консультантом голови Офісу президента Андрія Єрмака, за часів Віктора Януковича працював із колишнім головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним і консультував депутата Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про це йдеться у великому профайлі «Бабеля» про Подоляка.

Подоляк став консультантом близького соратника експрезидента Віктора Януковича, нардепа Іванющенка у 2011 році. У депутата була погана репутація: ЗМІ постійно писали про його кримінальне минуле і називали «Юрою Єнакіївським». У багатьох медіа була неформальна заборона на негативні згадки про Іванющенка.

У квітні 2011 року Подоляк разом із двома адвокатами депутата провів пресконференцію, де спробував пояснити журналістам, чому Іванющенко не є кримінальним авторитетом. Через кілька місяців на «Обозревателе», шеф-редактором якого тоді був Подоляк, вийшов позитивний матеріал про бізнес Іванющенка — сайт звинуватили в публікації «джинси». Подоляк відповів, що текст носив «піар-характер» на фінансових умовах. Зараз технолог говорить, що однією з важливих задач його роботи було навчити Іванющенка спілкуватися зі ЗМІ.

Під час виборів 2012 року ЗМІ називали Подоляка «смотрящим» Льовочкіна за всіма мажоритарними округами Києва. За інформацією «Бабеля», Подоляк тоді працював із мажоритарником від Партії регіонів Максимом Луцьким, який балотувався в Соломʼянському районі столиці. Подоляк це заперечує.

В інтервʼю сайту «Страна» Льовочкін заявив, що не співпрацював із Подоляком як з технологом. Але сам Подоляк у коментарі «Бабелю» сказав, що з колишнім главою АП Януковича знайомий і «безсумнівно, працював». Подоляк говорив, що Льовочкіна демонізували, а його потенціал «високий, але обговорювати це поки марно».