Суд зобовʼязав СБУ розслідувати можливу держзраду Єрмака та Кучми

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Шевченківський суд Києва зобовʼязав СБУ не пізніше як за 24 години внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву щодо державної зради Андрія Єрмака та Леоніда Кучми. Про це депутат від «Європейської солідарності» Володимир Вʼятрович, який і подавав заяву, повідомив у Facebook.

За його словами, суд задовільнив скаргу щодо бездіяльності СБУ.

Що сталося?

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що Україна узгодить децентралізацію та вибори з ОРДЛО, а переговори з бойовиками виключені.

Єрмак підтвердив, що українська сторона в ТКГ погоджує створення Консультативної ради з ОРДЛО, Росією, Францією і Німеччиною. При цьому він заявив, що про правове визнання ОРДЛО, зокрема бойовиків «Л/ДНР», не йдеться взагалі.

Механізм відбору представників Донбасу в Консультативну раду ще допрацьовують. На запитання про кандидатів від ОРДЛО він не зміг дати відповідь.

  • 11 березня ТКГ в Мінську домовилася про створення Консультативної ради, яка зафіксує субʼєктність окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а Росію — у статусі гаранта-спостерігача.
  • 13 березня народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Вʼятрович звернувся з листом до голови СБУ, в якому просить відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, яку, начебто, вчинили керівник Офісу президента Андрій Єрмак та Леонід Кучма на переговорах ТКГ в Мінську 11 березня.
  • СБУ і ДБР відмовилися реєструвати це провадження.