Трамп запропонував лікувати коронавірус сонячним світлом і дезінфекційними засобами

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Президент США Дональд Трамп запропонував використовувати сонячне світло і дезінфекційні засоби для лікування хворих на коронавірус.

Про це повідомляє CNN.

Після того як на брифінгу представили результати нового дослідження, Дональд Трамп помилково припустив, що американці можуть лікуватися від COVID-19, виходячи на сонце у спекотний день.

«Якщо принести світло всередину тіла, через шкіру або іншим способом, дезінфекція відбудеться за одну хвилину? Може, ви протестуєте це?» — запропонував Трамп доктору Деборі Біркс, координатору Білого дому з боротьби з коронавірусом.

За результатами іншого дослідження, дезінфекційні засоби (відбілювач або ізопропіловий спирт) швидко знищують вірус. Дональд Трамп запропонував перевірити, чи можна використати ці засоби для лікування коронавірусу, наприклад у вигляді інʼєкцій.

«Чи можемо ми зробити щось подібне шляхом інʼєкції або як очищення [тіла]? Ви ж бачите, що він [коронавірус] потрапляє в легені... Було б цікаво перевірити це. Доведеться звернутися до лікарів, але звучить цікаво», — заявив він.

Раніше Всесвітня організація охорони здоровя оголосила лікування коронавірусу за допомогою сонця міфом. Після виступу Трампа влада Вашингтону попросили людей не робити собі інʼєкції з дезінфекційними засобами.