В Одесі у чоловічому монастирі УПЦ МП сталася пожежа. Поліція розглядає версію підпалу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Одесі у чоловічому монастирі УПЦ МП сталася пожежа. Поліція розглядає версію підпалу

Facebook / Свято-Успенский Патриарший мужской монастырь

В Одесі в ніч проти 24 квітня на території Свято-Успенського чоловічого монастиря УПЦ (Московський патріархат) виникла пожежа, яка охопила площу 480 кв. м. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області.

Рятувальники отримали повідомлення про займання близько першої ночі. Їм знадобилося дві години, щоб локалізувати пожежу, і ще огодина на повну ліквідацію. Вогонь знищив господарську будівлю і два автомобілі. Один зі священників, який допомагав гасити вогонь, отримав травму ноги.

У пресслужбі Нацполіції області повідомили, що за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ — Умисне знищення або пошкодження майна. Слідство розглядає декілька версій події, зокрема підпал.

У монастирі вважають, що пожежа за попередньою версією, виникла через умисний підпал. «Свідки заявляють про те, що спочатку невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і ВАЗ-2107. Займання вдалося відразу загасити силами насельників монастиря за допомогою вогнегасників. Водночас почалася пожежа в господарському приміщенні. Насельники монастиря, помітивши ще одне загоряння, оперативно викликали пожежну охорону», — йдеться в заяві монастиря у Facebook.