Німецькі університети та музеї збирають експонати часів пандемії

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Музеї та університети Німеччини збирають експонати, що повʼязані з коронавірусом. Вони хочуть зберегти історичні свідчення про карантин.

Про це пише DW.

Працівники музеїв просять людей надсилати фотографії, відеозаписи та побутові речі, які ілюструють їхнє життя під час карантину. Перший експонат, який потрапив до музею, — це листок-інструкція про боротьбу з поширенням коронавірусу. Його передали у фонди міського музею Кельну.

Крім того, наприкінці березня в Німеччині запустили проєкт Coronarchiv. Це спеціальний портал, де користувачі можуть опублікувати цитати з преси, свої фото та відео, записи зі щоденників та електронне листування.

Поки існує лише німецькомовна версія сайту. Незабаром його обіцяють перекласти іншими мовами. Проєкт організували університети Гамбургу, Бохуму і Гісену.

За словами директора Музею Відня Матті Бунцля, завдяки популяризації науки люди вже не так боятися пандемії, як, наприклад, під час епідемії чуми. Зараз людям відомо про природу захворювання, тому образ коронавірусу не демонізується.