Міносвіти радить ВНЗ закінчити навчальний рік дистанційно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У звʼязку з продовженням карантину закінчення навчального року відбуватиметься дистанційно, і заклади вищої освіти мають бути до цього готові. Про це заявила виконувачка обовʼязків міністра освіти та науки Любомира Мандзій в інтервʼю «Радіо Свобода».

Міносвіти надало у виші відповідні рекомендаційні листи. При цьому, наголосила Мандзій, період проведення сесій не будуть зміщувати.

«Ми рекомендували [ВНЗ] підійти організовано до закінчення навчального року і закінчити його в терміни, які були передбачені, організувати дистанційно складання іспитів і сесії. Якщо буде змінена епідеміологічна ситуація і будуть зняті обмеження щодо можливості відвідин закладів вищої освіти, то, безперечно, заклади вищої освіти зможуть організувати сесію в аудиторіях», — додала Мандзій.

Це так само стосується і випускних іспитів. За її словами, у вишах є технічні можливості, щоб організувати цей процес дистанційно.

Мандзій також наголосила, що терміни вступної кампанії будуть залежати від термінів здачі ЗНО, а ті, в свою чергу, — від епідеміологічної ситуації.

«В закладах вищої освіти буде зміщена вступна кампанія. Терміни вступної кампанії будуть залежати від термінів здачі ЗНО. І після проведення ЗНО буде проведена вступна кампанія у заклади вищої освіти», — уточнила очільниця відомства.