Кабмін розблокував рахунки «Суспільного». Аласанія пояснив, чому це не так

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кабмін розблокував рахунки «Суспільного». Аласанія пояснив, чому це не так

Синиця Олександр / УНІАН

Рішення Кабінету міністрів про розблокування рахунків «Суспільного» не означає їхнього автоматичного розморожування, заявив голова телекомпанії Зураб Аласанія.

Про це повідомляє «Суспільне».

25 квітня уряд ухвалив постанову, яка розблоковує рахунки «Суспільного» і таким чином дозволяє сплатити борг перед Euronews.

За словами Аласанії, бюрократичні процедури щодо розблокування рахунків можуть затягнутися. «Рахунок досі арештований. Передбачає ця постанова те, що нам дозволено це зробити, а саме сплатити борг держави Euronews», — заявив Аласанія.

Він пояснив, що «Суспільному» вже у понеділок потрібно змінити паспорт бюджетної програми та подати його до Міністерства культури. Далі Мінкульт має погодити зміни і передати їх у Міністерство фінансів, а Мінфін — до Міністерства юстиції. Мінʼюсту, своєю чергою — подати зміни до Кабінету міністрів. Після цього уряд на своєму засіданні зможе ухвалити паспорт бюджетної програми.

Навіть після цього, як стверджує Аласанія, залишається виконавче провадження юридичної служби Мінʼюсту, через яке мовник «має сплатити ще мільйон». «І там буде ще одне провадження. Рахунки будуть заблоковані, поки не буде сплачено і той мільйон», — розповів очільник «Суспільного».

«Тому так поспішно говорити, що рахунки розблоковано… Їх точно не розблоковано. Я навіть не можу сказати, коли вони будуть точно розблоковані, точно по даті», — підсумував Аласанія.