У Південній Кореї заявили, що лідер КНДР Кім Чен Ин «живий і здоровий»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Радник президента Південної Кореї Мун Чжон Ін спростовує повідомлення кількох ЗМІ про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин серйозно хворий. Про це він заявив у коментарі CNN.

«Позиція нашого уряду тверда. Кім Чен Ин живий і добре себе почуває», — заявив Мун Чжон Ін. За його словами, північнокорейський лідер із 13 квітня перебуває в курортному місті Вонсані. При цьому він додав, що досі не було помічено ніяких підозрілих переміщень.

Раніше проєкт моніторингу 38North повідомив, що спецпотяг лідера КНДР помітили в курортному районі Вонсан 21 і 23 квітня.

  • Лідер КНДР не зʼявлявся на публіці з 11 квітня. Видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ин 12 квітня переніс операцію, повʼязану з серцево-судинною системою.
  • Згодом CNN повідомив, що США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя Кім Чен Ина нібито погіршився після хірургічної операції.
  • На тлі цих повідомлень японська газета Yomiuri написала, що Північна Корея з кінця минулого року на випадок екстрених ситуацій готує на заміну Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Йо Чжон.