Мешканці Помпеїв сортували і повторно використовували сміття

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Розкопки, які провели у Помпеях, показали, що древні римляни збирали, сортували і повторно використовували сміття. Про це повідомляє The Guardian.

Дослідники у Помпеях виявили, що величезні пагорби сміття, які розташовані за межами міста, насправді були майданчиком для його сортування перед повторним використанням.

Професорка Еллісон Еммерсон зі США, яка працює в Помпеях, розповіла, що сміття було вздовж майже усієї зовнішньої стіни міста. Деякі з насипів були заввишки кілька метрів і містили шматочки кераміки і гіпсу, які можна було використовувати як будівельні матеріали. Так, наприклад, для будівництва стін використовували шматочки плитки і розбиті амфори, а також грудки з розчину та штукатурки.

Раніше вважалося, що ці кургани утворилися внаслідок землетрусу, який стався приблизно за 17 років до виверження вулкана.

Еммерсон додала, що мешканці переробляли сміття не через брак інфраструктури, а тому що це входило до їхньої системи управління містом.

  • Учені виявили бактерію, яка живиться пластиком.
  • У США дайвери роблять захисні маски, використовуючи пластик з океану.
  • Британський бренд Burberry презентував нову колекцію під назвою ReBurberry. Одяг і аксесуари цієї колекції зроблені з екологічних матеріалів з мінімальним збитком для навколишнього середовища.