Міністр Криклій: Транспортне сполучення плануємо відновлювати з 12 травня, але будуть певні обмеження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві інфраструктури планують з 12 травня почати відновлювати автобусне та залізничне приміське і міжміське сполучення, при цьому будуть діяти деякі обмеження. Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю Liga.net.

Глава відомства розповів, що наразі готують пропозиції щодо алгоритму виходу з карантину, наступного тижня планують їх фіналізувати. Пропозиції ще має затвердити Міністерство охорони здоров’я.

Спочатку з 12 травня планують відновити міське, приміське і міжміське автобусне та залізничне сполучення. Але міністр наголошує, що рішення про відновлення сполучення залежатиме від показників щодо поширення коронавірусу станом до 12 травня.

Згодом у відомстві планують відновити авіасполучення, але поки йдеться тільки про плани всередині країни.

«Звичайно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють, це обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів — невигідно. Вигідніше не літати», — каже Криклій.

При цьому відновлення сполучення відбуватиметься з дотриманням кількох обмежень — обов’язкове носіння захисних масок, термоскрінінг, а в міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця.

У відомстві також прораховують варіант обов’язкових вільних середніх крісел у поїздах «Інтерсіті» та літаках. А це, додає Криклій, може позначитися на вартості квитків.

«Тому поки остаточне рішення не прийнято. Якщо говорити про міський транспорт, це питання буде вирішувати міська влада — підтримувати, субсидувати. Так, як зараз роблять з комунальними підприємствами — автобусами, тролейбусами. Якщо говорити про авіасполучення, звичайно, це може відбиватися на вартості авіаквитків», — розповів Криклій.