Гран-прі «Формули-1» у Великій Британії пройде без глядачів. До цього кілька країн взагалі скасували етапи

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На трасі «Сільверстоун» у Великій Британії етап гоночного чемпіонату світу класу «Формула-1», який має відбутися 19 липня, пройде без глядачів через пандемію коронавірусу. Старт нового сезону відбудеться на два тижні раніше в Австрії, повідомляє пресслужба «Формули-1».

«Це рішення ми довго відтягували, але тепер уже очевидно, що в нинішніх умовах присутність глядачів на перегонах абсолютно виключена», — заявив керуючий директор гран-прі Британії Стюарт Прінгл.

Подивитися гонку можна буде у прямому ефірі на двох телеканалах. Власники квитків зможуть повернути кошти або ж забронювати місце на гран-прі в наступному році. У «Формулі-1» також додають, що у 2021 році планують роздати «тисячі квитків» на гонку медичним працівникам, які докладають зусилля для боротьби з коронавірусом.

Старт сезону заплановано на 5 липня. Першою гонкою нового чемпіонату стане гран-прі Австрії, вона також пройде без глядачів.

Раніше організатори «Формули-1» оголосили про скасування етапу у Франції, який мав пройти 28 червня. До цього перенесли гран-прі Бахрейну, Вʼєтнаму, Китаю, Нідерландів, Азербайджану та Канади, а також скасували етапи в Австралії, Монако та Іспанії.

  • У березні «Формула-1» оголосила про запуск віртуального чемпіонату — серії Virtual Grand Prix на час відсутності реальних перегонів через пандемію коронавірусу. Віртуальні перегони будуть проходити замість перенесених або скасованих гран-прі.
  • 22 березня «Формула-1» провела віртуальний гран-прі Бахрейну. Переміг китайський пілот Renault.