«Справу злили». Активісти вважають, що Мангер домовився з Офісом генпрокурора

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» вважають, що Офіс генпрокурора домовився з підозрюваним в організації вбивства головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером і «зливає» справу.

«Сьогодні справу злили. Нас з вами в черговий раз годують лайном. Ми не будемо це терпіти [...]. Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Зеленський привів до влади Ірину Венедиктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті», — йдеться в заяві активістів.

Сьогодні о 19:00 вони проведуть акцію біля Офісу президента.

У попередньому пості у Facebook активісти пояснили, чому вони незадоволені фіналом розслідування.

За їхніми словами, до кінця розслідування ще три місяці. Слідчі дії не завершені. Не закінчені також ті слідчі дії, які ініціювали потерпілі та клопотання за якими були задоволені. Справа йде до суду без додаткових доказів, про що «довго просять» адвокати Мангера. Також активісти незадоволені тим, що ще один підозрюваний в організації злочину — Олексій Левін — так і не свідчив, як і помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Активісти переконані, що Мангер заплатив Левіну за мовчання і домовився з ОГП на найвищому рівні. «Інакше важко пояснити, навіщо слідству нехтувати трьома місяцями, які залишилися для збору доказів, і обривати слідчі дії», — зазначили активісти.

Батько Гандзюк Віктор в коментарі «Радіо Свобода» заявив, що вважає злочином передавати справу в такому стані до суду і нагадав обіцянку Зеленського, що справу розслідують до кінця.

«Я не вірю Генеральній прокуратурі. Цей їх брифінг було боляче дивитися, було соромно дивитися, було огидно дивитися. Ще місяць тому щосили Генеральна прокуратура намагалася продовжити терміни слідства, а зараз слідство не завершено [...]. Власне, Генеральна прокуратура зробила те, чого чекали адвокати Мангера», — сказав він.