Перевірка температури та дезінфекція. У МОЗ назвали умови роботи ринків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоров’я назвало умови відновлення роботи продуктових ринків в умовах карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов, розмістивши відповідну інфографіку.

За його словами, МОЗ та Мінекономіки розробили чіткий алгоритм санітарного контролю роботи ринків. Питання відновлення роботи ринків буде розглядатися на найближчому засіданні Кабміну.

Згідно з правилами, всі відвідувачі ринків і продавці зобовʼязані носити маски і проходити температурний контроль. На кожному вході або вʼїзді повинні стояти антисептики. Дезінфекція контактних поверхонь повинна відбуватися кожні три години, а прибирання і дезінфекція всіх приміщень — в кінці робочого дня.

Також повинна дотримуватися дистанція — не більше одного покупця на 10 метрів. Відстань між робочими місцями — не менше 3 метрів. Повинні бути встановлені захисні екрани між продавцями і покупцями.

  • Напередодні близько 300 фермерів перекрили вʼїзд на Антонівський міст, який веде до Херсона, з вимогою відновити роботу оптового ринку в селі Великі Копані, який є найбільшим в області.
  • 31 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило місцевій владі відкрити продуктові ринки за умови дотримання чітких вимог на період карантину. Зокрема, не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгової площі, із дотриманням відстані між покупцями в чергах щонайменше 1,5 м.
  • Пізніше головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко скасував власну постанову, якою дозволялася робота продуктових ринків під час карантину, через численні порушення.
  • Кабмін 29 квітня розгляне відкриття продовольчих ринків.