Нардеп Тищенко про розслідування Bihus: Ресторан «Велюр» — це штаб для «особистих зустрічей»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко, який володіє рестораном «Велюр», запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі». Про це він написав в Instagram.

«Журналісти Bihus.info нібито зловили мене на гарячому біля ресторану «Велюр». І побічно зробили висновок про те, що мені карантинні закони не писані. [...] Так, дійсно в ресторані «Велюр» іноді проходять особисті зустрічі. По складах читайте — «особисті зустрічі». Поодинокі зустрічі. Це своєрідний такий штаб. Але ресторан не працює для відвідувачів», — запевнив Тищенко.

Нардеп додав, що він сам зустрічається у «Велюрі» зі своїми помічниками та з «невеликою кількістю людей, які так чи інакше готують велику програму — перетворення міста Києва».

Що трапилось?

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, проте заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, проте їм у ресторані відповіли, що заклад зачинено через карантин.