The Independent: Журналіст Financial Times підслуховував наради інших видань через Zoom

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Журналіст Financial Times Марк Ді Стефано підслуховував внутрішні відеодзвінки журналістів з онлайн-видань The Independent та Evening Standard у Zoom, коли редактори повідомляли журналістам про економічні наслідки кризи для редакцій.

Про це повідомляють в The Independent.

Журналіст опублікував дані у своєму Twitter та на сайті Financial Times. Зараз і на сайті видання, і в акаунті журналіста відповідних публікацій немає.

У The Independent повідомляють, що на тій відеоконференції редакції повідомили подробиці і причини скорочень зарплат і відпусток. Після цього в Financial Times зʼявився звіт, у якому Ді Стефано описав конфіденційні подробиці розмови і повідомив про зменшення рекламних контрактів редакції.

Розслідування The Independent показало, що Ді Стефано підключався до відеодзвінків за допомогою безіменного облікового запису, повʼязаного з його мобільним телефоном. Цей користувач підключався до відеодзвінків редакції Evening Standard. 1 квітня там оголосили про масштабні відпустки та скорочення зарплат. Відповідна публікація зʼявилася на сайті Financial Times в цей же день.

Сам Марк Ді Стефано і видання Financial Times відмовилися від коментарів. За інформацією The Independent, репортера відсторонили від роботи на час розслідування.