Умови подачі документів до вишів змінили. Абітурієнти зможуть робити це дистанційно

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство освіти на період карантину змінило умови подачі документів абітурієнтами для вступу в університети та інші вищі навчальні заклади.

Заступник міністра освіти Єгор Стадний на брифінгу заявив, що абітурієнтам дозволено подавати документи дистанційно.

Для тих, хто поступає на контракт, подача документів є повністю дистанційною — скановані копії документів можна надсилати до вишу електронною поштою. Для тих, хто претендує на бюджетні місця, планують продовжити термін подачі оригіналів документів, а також дозволити надсилати їх поштою.

«Ми плануємо продовжити термін прийому оригіналів заяв і дозволити подавати оригінал заяви з підписом поштою», — сказав Стадний.

Міносвіти зараз розробляє два варіанти проведення вступної кампанії.

Якщо карантин скасують на початку червня, ЗНО проведуть з 25 червня по 17 липня, а вступна кампанія розпочнеться 1 серпня. Якщо карантин буде продовжено до початку серпня, ЗНО проведуть із 17 серпня по 4 вересня, а вступна кампанія розпочнеться 25 вересня.

Детальна інформація опублікована на сайті Міносвіти.

  • Міністерство освіти запустило гарячу лінію для учнів і студентів з окупованих територій Криму й Донбасу, щоб вони могли отримати інформацію про освіту та вступ до українських вишів за спрощеною процедурою.