Ветеран Том Мур, який зібрав мільйони фунтів на боротьбу з коронавірусом, святкує сторіччя

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Ветеран Другої світової війни Том Мур, який допоміг зібрати десятки мільйонів фунтів стерлінгів на боротьбу з коронавірусом, відзначає 100-річний ювілей.

Про це пише The Guardian.

Із середини квітня ветеран допоміг зібрати £30 мільйонів для Національної служби охорони здоровʼя Великої Британії за допомогою прогулянок у саду. Гроші відправлять на боротьбу з коронавірусом.

На честь дня народження ветерана над його будинком пролетіли два вертольоти часів війни.

Том Мур отримав 125 тисяч вітальних листівок від британців, зокрема від Королеви Єлизавети II. Також його підвищили у військовому званні.

  • 6 квітня ветеран Том Мур оголосив, що до свого сотого дня народження пройде 100 кіл у своєму задньому дворі. Люди, які хочуть його підтримати, можуть перерахувати гроші медпрацівникам.
  • Мур планував зібрати лише тисячу фунтів, але вже через добу після того, як про нього розповіли британські ЗМІ, йому перерахували 70 тисяч фунтів.
  • Крім того, ветеран став найстаршим виконавцем, який колись займав перше місце в британському музичному чарті. Разом зі співаком Майклом Боллом і лікарями з Національної служби охорони здоровʼя він записав кавер на пісню 1945 року Youʼll Never Walk Alone («Ти ніколи не будеш самотній»).