Медики Київської лікарні № 8 вийшли на бойкот. Їм урізали зарплатню та не виплатили надбавку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві медики міської лікарні № 8 (Оболонський район) вийшли на бойкот. Вони влаштували страйк через зменшення зарплатні і стверджують, що обіцяну урядом надбавку до 300% їм так і не виплатили.

Про це повідомляє Громадський штаб подолання COVID-19 в Україні та Facebook-паблік «Життя Мінського масиву», до якого звернулися медики.

Зазначено, що лікарня за час пандемії прийняла близько 150 інфікованих коронавірусом, хоча до списку установ по боротьбі з вірусом так і не потрапила. Серед лікарів у двох вже виявили коронавірус і вони потенційно могли заразити ще 42 своїх колег.

За два місяці з лікарні звільнилися багато медиків та молодшого персоналу. Лікарі кажуть, що вони ризикують життям, рятуючи пацієнтів, а отримують за це копійки. За їхніми словами, їм урізали зарплату на 30—40%. Медсестри отримують тепер 4—5 тисяч гривень, молодші сестри 3—4 тисячі гривень, лікарі — від 6 до 9 тисяч.

Вчора два відділення оголосили про відмову працювати і не приймали пацієнтів близько двох годин. Сьогодні на страйк вийшли ще декілька відділень.