У Росії в головному храмі Міноборони демонтували мозаїку із зображенням Путіна та інших чиновників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Росії в головному військовому храмі, який будують у Підмосковʼї, демонтували мозаїку із зображенням російського президента Володимира Путіна та кількох політиків. Про це повідомляє «КоммерсантЪ».

Раніше опублікували світлини елементів внутрішнього оздоблення храму, на них було видно фрагменти мозаїки із зображенням Путіна та міністра оборони Сергія Шойгу, голови Держдуми Вʼячеслава Володіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова та інших.

Тоді прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент знає про мозаїку, але вважає, що «поки зарано давати оцінку його роботі».

Пізніше повідомили, що художня рада з будівництва храму прийме рішення про мозаїку тільки «з урахуванням думки самого глави держави».

Головний храм Збройних сил Росії будують за 60 кілометрів від Москви у військовому парку. Храм планують відкрити на честь перемоги СРСР над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні, але через коронавірус заплановане на 9 травня відкриття відкладуть.

За задумом, будівництво храму мало відбуватися винятково за рахунок пожертвувань, але в російських ЗМІ повідомляють, що з бюджету Кремля виділили близько 2,95 мільярда рублів (близько $40 млн).

Дзвіниця храму має бути висотою 75 м, діаметр барабана центрального куполу — 19,45 м. На території біля храму встановлять копію збитого під Москвою німецького винищувача Люфтваффе, реконструкцію мінного поля і танків. Усередині храму буде басейн, який використовуватимуть для хрещення, пише «Радіо Свобода».