Відомий північнокорейський перебіжчик Чі Сон Хо впевнений на 99% у смерті лідера КНДР

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Найвідоміший північнокорейський перебіжчик Чі Сон Хо, який нещодавно отримав місце в парламенті Південної Кореї, заявив, що на 99% впевнений у смерті Кім Чен Ина.

Про це він сказав агентству Yonhap.

«Не впевнений на 100%, але я можу сказати, що ймовірність становить 99%. Північна Корея стикається зі складною проблемою спадкоємності [...]. Мені повідомили, що Кім помер минулих вихідних», — сказав Чі Сон Хо, але не вказав, звідки в нього дані.

За його словами, КНДР може зробити заяву в найближчі пару днів. Він також упевнений, що місце диктатора займе його сестра Кім Йо Чжон.

В ООН, тим часом, не мають жодної інформації щодо стану здоровʼя північнокорейського лідера.

«Ми не володіємо жодною інформацією від КНДР щодо стану Кім Чен Ина», — сказав голова організації Антоніу Гутерреш.

  • Лідер КНДР не зʼявлявся на публіці з 11 квітня. Видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ину 12 квітня зробили операцію, повʼязану із серцево-судинною системою.
  • Згодом CNN повідомив, що США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя Кім Чен Ина нібито погіршився після хірургічної операції.
  • На тлі цих повідомлень японська газета Yomiuri написала, що Північна Корея з кінця минулого року на випадок екстрених ситуацій готує на зміну Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Йо Чжон.