ЗМІ Північної Кореї повідомили про появу Кім Чен Ина на публіці вперше за 20 днів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Лідер КНДР Кім Чен Ин, якого не бачили останні 20 днів, 1 травня був присутній на церемонії завершення будівництва з виробництва добрив у місті Сунчхон. Про це повідомила державна інформаційна агенція Північної Кореї ЦТКА (KCNA).

За повідомленням агенції, Кім Чен Ин відкрив завод у супроводі кількох високопосадовців, у тому числі його сестри Кім Йо Чжон. На заході, присвяченому завершенню будівництва, північнокорейський лідер перерізав червону стрічку.

У ЦТАК за останні 20 днів публікували тільки привітання від його імені.

Президент США Дональд Трамп відмовився коментувати повідомлення північнокорейського ЗМІ про появу Кім Чен Ина.

«Я б вважав за краще не коментувати це. Нам буде що сказати про це у відповідний час», — цитує Трампа Reuters.

  • Лідер КНДР не зʼявлявся на публіці з 11 квітня. Видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ину 12 квітня зробили операцію, повʼязану із серцево-судинною системою.
  • Згодом CNN повідомив, що США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя Кім Чен Ина нібито погіршився після хірургічної операції.
  • На тлі цих повідомлень японська газета Yomiuri написала, що Північна Корея з кінця минулого року на випадок екстрених ситуацій готує на зміну Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Йо Чжон.
  • Напередодні відомий північнокорейський перебіжчик Чі Сон Хо, який нещодавно отримав місце в парламенті Південної Кореї, стверджував, що на 99% впевнений у смерті Кім Чен Ина.