Через вибух у Малі загинув українець із Французького іноземного легіону

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Через вибух у Малі загинув українець із Французького іноземного легіону

defense.gouv.fr

У Малі під час антитерористичної операції дістав поранення 29-річний українець із Французького іноземного легіону — капрал Дмитро Мартинюк. 1 травня він помер у військовому госпіталі під Парижем.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Франції.

Легіонер Мартинюк із 1-го закордонного кавалерійського полку брав участь у антитерористичній операції «Бархан» в африканському Малі, де діють ісламістські угруповання. 23 квітня українець дістав поранення через вибух саморобної бомби.

Зазначається, що міністр оборони Флоранс Парлі висловила співчуття родині загиблого та його братам по зброї і подякувала легіонеру за те, що він віддав життя за Францію. Також памʼять загиблого українця вшанував президент Емманюель Макрон.

Як повідомив генерал-майор СБУ Віктор Ягун, Дмитро Мартинюк народився у 1991 році в місті Волочиськ Хмельницької області, а на службу до Іноземного легіону вступив у вересні 2015-го.

Французький іноземний легіон — військове формування, засноване у ХІХ столітті, яке бере участь у бойових діях за межами Франції та приймає на службу іноземців. Останнім часом легіон задіяний у гуманітарних місіях та антитерористичних операціях.