Коломойський після ухвалення законопроєкту про банки планує звернутися до ЄСПЛ разом із Портновим

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Коломойський після ухвалення законопроєкту про банки планує звернутися до ЄСПЛ разом із Портновим

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Колишній власник ПриватБанку бізнесмен Ігор Коломойський після ухвалення законопроєкту про банки планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати в цьому питанні з ексзаступником глави Адміністрації президента Януковича, юристом Андрієм Портновим. Про це Коломойський розповів hromadske.

«Коли ухвалять закон [про банки], тоді вже буду звертатися [до Портнова]. Ми обговорювали так, побіжно. Чому до нього? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав, ще в нього були клієнти в його адвокатському об’єднанні, і він все виграв», — пояснив Коломойський.

За його словами, ухвалення закону про банки на деякий час віддаляє його судову боротьбу за ПриватБанк в Україні, але він може звернутися до Європейського суду з прав людини.

«Тобто мене пограбували, цей закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні, тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані, і я можу звертатися до Європейського суду. Портнов, до речі, з цього приводу зробив коментар якось. Напевно я до нього звернусь, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вердикт Європейського суду, що націоналізація була незаконною, треба все повернути. І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками минулої у цьому питанні», — пояснив Коломойський.

  • 30 квітня Верховна Рада проголосувала за розгляд законопроєкту про банки за спеціальною процедурою.
  • 7 квітня нардепи запропонували до другого читання законопроєкту про регулювання банків понад 16 тисяч поправок. Найбільше з них вніс нардеп Антон Поляков. Пізніше ці правки розбили на 63 абзаци, а Рада вирішила змінити регламент.
  • 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт № 2571-д про регулювання банків, який дозволяє не повертати банки колишнім власникам («антиколомойський закон»).