Нардеп Тищенко: Ресторан «Велюр» готовий заплатити штраф, якщо порушив закон

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко заявив, що ресторан «Велюр» готовий заплатити штраф, якщо він порушив закон. Про це Тищенко повідомив у Facebook.

«Хочу вам офіційно заявити, «Велюр» готовий заплатити штраф, якщо ресторан справді порушив закон. Якщо порушення були зафіксовані, директор ресторану оплатить штраф у цю ж секунду! І я особисто це проконтролюю», — заявив він.

Він додав, що до кінця карантину буде власноруч готувати обіди для київських лікарів.

Зазначимо, що Тищенко — засновник мережі ресторанів «Наша карта», до якої входить «Велюр».

Скандал з рестораном Тищенка

Журналісти проєкту Bihus.info повідомили, що під час карантину ресторан нардепа «Слуги народу» Миколи Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. Зокрема, нардепи Антон Яценко й Олександр Кабанов, Віталій Кисіль (працює в компанії «Метінвест» олігарха Ріната Ахметова) та інші.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани та не заходив у «Велюр». Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, але заходив «до свого друга Колі».

Журналісти намагалися забронювати столик, однак їм у ресторані відповіли, що заклад зачинено через карантин.

  • Напередодні поліція Києва перевірила ресторан «Велюр» після повідомлення ЗМІ про те, що заклад працює, порушуючи карантин. Відвідувачів у ньому не застали.
  • Тищенко запевнив, що заклад не працює для відвідувачів, але там проходять «особисті зустрічі». Нардеп пізніше подякував журналістам Bihus.Info і закликав Кабінет міністрів дозволити роботу закладів харчування.