Помпео: Розвідка США має докази походження COVID-19 з лабораторії Уханя

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що у американської розвідки є «значна кількість доказів» того, що коронавірус зʼявився у лабораторії китайського Уханя. При цьому він не заперечує, що вірус має природне походження і не був створений людиною.

Про це він заявив ABC News, пише Reuters.

«Ми спочатку говорили, що це вірус, який зʼявився в китайському Ухані. Китай і раніше заражав світ, у них і раніше були лабораторії, які не відповідають стандартам. Це не перший раз, коли світ зазнав впливу вірусу, що зʼявився через помилку у китайській лабораторії [...]. Я можу заявити, що ми маємо значний обсяг доказів того, що це зʼявилося з лабораторії в Ухані», — сказав Помпео.

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що в нього є докази, які дають йому «високий ступінь впевненості» в тому, що коронавірус виник у лабораторії в китайському місті Ухань. Напередодні розвідка США наголосила, що коронавірус нового типу не є штучним чи генетично модифікованим.
  • Розвідки США, Австралії, Нової Зеландії, Канади і Великої Британії (альянс «Пʼяти очей») звинувачують Китай у тому, що вони приховували будь-яку інформацію про коронавірус, а лікарів змушували мовчати або «зникати».