«Слуги народу» вирішили відкласти голосування за відставку Ситника до розгляду «антиколомойського закону»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

УНІАН

У фракції «Слуга народу» вирішили відкласти голосування за законопроєкт, який дозволить відправити у відставку керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, до розгляду «антиколомойського» закону. Про це йдеться у матеріалі «Бабеля» «Парламент знайшов можливість звільнити голову НАБУ за корупцію».

28 квітня законопроєкт, який розширив список причин для звільнення керівника НАБУ, схвалив парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності. Після цього його можна винести на голосування, але головне слово за фракцією «Слуга народу». Там єдиного рішення з цього питання немає.

За словами одного з «слуг», голосування по Ситнику обговорювалося в кількох фракційних чатах. Частина депутатів, яких називають близькими до Ігоря Коломойського, критикують Ситника за бездіяльність і звинувачують у корупції. Інша, більша частина, побоюється, що зміна законодавства щодо НАБУ зіпсує відносини з західними партнерами і поставить під питання черговий кредит від МВФ. Поки обговорення в СН заморозили і вирішили повернутися до питання після розгляду «антиколомойського» закону.

«Ненадовго Ситник може видихнути, але дихати спокійно йому не дадуть», — розповів депутат від СН, який вирішив не голосувати за закон про відставку голови НАБУ.