Ситника на відпочинку в «Заливі» могли прослуховувати структури МВС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Джерело «Бабеля», близьке до розслідування відпочинку керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на базі «Залив» (Рівненська область), стверджує, що очільника НАБУ могли прослуховувати співробітники Міністерства внутрішніх справ — підлеглі Арсена Авакова.

Про це йдеться в матеріалі «Бабеля» «Парламент знайшов можливість звільнити голову НАБУ за корупцію».

За словами джерела, саме відомство Авакова прослуховувало котедж, де жив Ситник, але справа нібито стосувалася контрабанди, а не адміністративного порушення (не задекларував елітний відпочинок). Формально справою Ситника структури МВС не займалися, а лише вручили очільнику НАБУ протоколи про адмінпорушення.

Редакція відправила запит до Нацполіції ще 25 лютого 2020 року. Ми просили повідомити, чи проводилися негласні слідчі дії у період з грудня 2018-го по березень 2019-го на базі відпочинку «Залив», якщо так, то в якому вигляді. І чи стосувалися ці дії розслідування справи про контрабанду. Нацполіція досі не надіслала відповідь на запит, порушивши всі законні строки для відповіді.

У кількох інтервʼю Ситник прямо або натяками називав людей, яким вигідна його відставка і які могли бути причетні до справи про його відпочинок у «Заливі» — це Аваков, олігарх Ігор Коломойський і бізнесмен Олег Бахматюк.

Аваков почав критикувати Ситника в 2017 році, після затримання його сина Олександра у справі про розтрату 14 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії. Авакова і його тодішнього заступника Сергія Чоботаря НАБУ також підозрювало у причетності. Аваков усі звинувачення заперечував, а в 2018 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу проти його сина.