Суд обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді арешту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Печерський районний суд Києва обрав арешт в якості запобіжного заходу для експрезидента України Віктора Януковича. Цю інформацію «Бабелю» підтвердив його адвокат Віталій Сердюк.

За словами Сердюка, суд не може застосувати арешт до Януковича, оскільки він фізично не присутній в країні, суд може тільки обрати запобіжний захід.

«Арештувати Віктора Федоровича зможуть у випадку, якщо він повернеться до країни, прийде в суд і виступить зі словом. Суд тільки обрав запобіжний захід, а не застосував його», — пояснив Сердюк.

Клопотання про арешт Януковича подали прокурори з управління у справах Майдану. Вони попросили заарештувати його у справі, в якій він підозрюється в поваленні конституційного ладу. За версією слідства, в 2010 році, після приходу до влади Янукович натиснув на Конституційний суд, і той визнав незаконною реформу Конституції 2004 року, в результаті чого повноваження президента були незаконно розширені.

  • У 2015 році Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання Президента України.
  • 24 січня Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни.