Лідери держав провели конференцію для збору коштів на боротьбу з коронавірусом. Назбирали майже €7,5 млрд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Лідери держав провели конференцію для збору коштів на боротьбу з коронавірусом. Назбирали майже €7,5 млрд

Barcroft Media / Contributor

Глави багатьох держав та урядів взяли участь у донорській онлайновій конференції для збору коштів на розробку вакцини та ліків проти коронавірусу.

Про це пише Deutsche Welle.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка відкрила та модерувала конференцію, оголосила, що Єврокомісія виділить на боротьбу з коронавірусом €1 млрд. Вона закликала країни, організації та компанії приєднатися до ініціативи.

Після завершення конференції фон дер Ляєн оголосила, що вдалося зібрати €7,4 млрд. Утім, зазначила вона, надалі знадобиться «набагато більше». Із зібраних коштів €4 млрд підуть на розробку вакцини, €2 млрд — на вивчення можливостей лікування, а €1,5 млрд — на збільшення потужностей для тестування у світі.

В ініціативі під назвою Global Response («Глобальна відповідь»), окрім Єврокомісії, взяли участь Франція, Німеччина, Велика Британія, Норвегія, Саудівська Аравія, Італія, Іспанія, Японія та Канада, а також Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ). Ініціативу підтримують приватні фонди, зокрема Фонд Білла і Мелінди Гейтсів.