Єрмак: До Мінської групи включать нардепів і членів уряду, а Кучма отримає заступника

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Єрмак: До Мінської групи включать нардепів і членів уряду, а Кучма отримає заступника

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив про ідею посилити українську сторону на переговорах у Мінську.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час онлайн-дискусії «Пандемія, реформа, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», організованої Atlantic Council, Єрмак заявив, що заступником керівника української делегації Леоніда Кучми стане віцепрем’єр Олексій Резніков. Крім того, у кожну підгрупу Мінської групи увійдуть по одному представнику на рівні не нижче заступника міністра.

Окрім представників виконавчої влади, за словами Єрмака, до складу української делегації увійдуть народні депутати. Голова ОП також висловив сподівання, що російська сторона так само посилить свою делегацію.

  • 11 березня ТКГ в Мінську домовилася про створення Консультативної ради, яка зафіксує субʼєктність окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а Росію — у статусі гаранта-спостерігача.
  • 13 березня народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Вʼятрович звернувся з листом до голови СБУ, в якому просив відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради, яку нібито вчинили керівник Офісу президента Андрій Єрмак і Леонід Кучма на переговорах ТКГ в Мінську 11 березня.