Віцепрезидент Amazon пішов у відставку на знак протесту проти звільнень працівників компанії

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Віцепрезидент Amazon пішов у відставку на знак протесту проти звільнень працівників компанії

GeekWire

Віцепрезидент компанії Amazon і один з творців мови програмування XML, Тім Брей звільнився з компанії, протестуючи проти рішень керівництва. Через це він втратить близько мільйона доларів.

Про це він повідомив на своєму сайті.

Брей пішов через звільнення працівників складів, які протестували через умови роботи під час пандемії коронавірусу. Робітники просили видати їм більше масок і підвищити зарплату через небезпечні умови на складах під час пандемії.

«Це рішення, імовірно, обійдеться мені у понад мільйон доларів до вирахування податків. До того ж я втратив найкращу роботу з тих, що у мене колись були, і неймовірно хороших колег», — розповів Брей.

До Amazon розробник працював у Sun Microsystems і Google.

У листі є розділ «Характеристики». У ньому Тім Брей назвав тих, хто звільняє працівників, «боягузами» і «творцями атмосфери страху».

  • Раніше працівники складів і курʼєри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки і зарплати. Вони зазначають, що змушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Після цього Безос відвідав центри Amazon, щоб подякувати персоналу за роботу під час пандемії.
  • Крім того, працівники Amazon провели онлайн-страйк. Організатори страйку вимагали від компанії відновити на посадах звільнених робітників і протестували проти умов праці на складі під час спалаху коронавірусу.