ВООЗ відреагувала на заяву США про походження COVID-19, а Трамп очікує загибель до 100 тисяч громадян

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Всесвітній організації охорони здоровʼя відреагували на заяви США про те, що коронавірус зʼявився в лабораторії китайського Уханя. Там заявили, що офіційні особи США не надали докази.

Про це повідомляє CNN з посиланням на слова голови Програми з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоровʼя ВООЗ Майкла Раяна.

«Ми не отримували від уряду США ніяких доказів, що стосуються передбачуваного походження коронавірусу. Тому, з нашої точки зору, такі заяви залишаються спекулятивними», — сказав він.

Також Раян додав, що немає доказів того, що вірус був створений людиною.

Тим часом, президент США Дональд Трамп укотре звинуватив лабораторії Уханя і заявив, що «вони припустилися жахливої помилки і не хотіли визнавати це».

Як повідомляє The Guardian, Трамп вважає, що від коронавірусу в США загине до 100 тисяч громадян. «Ми втратимо від 75,8 до 100 тисяч осіб», — сказав президент.

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що має докази, які дають йому «високий ступінь впевненості» в тому, що коронавірус виник у лабораторії в китайському місті Ухань. Напередодні розвідка США наголосила, що коронавірус нового типу не є штучним чи генетично модифікованим.
  • Пізніше держсекретар США Майк Помпео також заявив, що у американської розвідки є «значна кількість доказів» того, що коронавірус зʼявився в лабораторії Уханя.
  • Пекін стикається з хвилею ворожості, що зростає на тлі спалаху коронавірусу і може призвести до більшого загострення відносин із США. Таку інформацію розкриває закрита доповідь китайської розвідки для уряду, яка порівнює нинішню загрозу із ставленням до Китаю після придушення протестів на площі Тяньаньмень у 1989 році.