New York Times отримала Пулітцерівську премію за статті про режим Путіна і вбивство в Україні. Оголошені всі лауреати

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
New York Times отримала Пулітцерівську премію за статті про режим Путіна і вбивство в Україні. Оголошені всі лауреати

Andrey Rudakov / Bloomberg via Getty Images

4 травня у США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року. Співробітники газети The New York Times отримали нагороду за серію матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна, серед них — репортаж з України. Про це йдеться на сайті премії.

Видання стало лауреатом в номінації «Міжнародний репортаж» за вісім матеріалів про ймовірне втручання Росії у справи інших країн, зокрема, Африки, Європи та Близького Сходу. У серію матеріалів входить репортаж про вбивство у 2016 році у Рівному українського військового Івана Мамчура на замовлення Федеральної служби безпеки Росії.

Також премії отримали матеріали про отруєння бізнесмена Еміліяна Гебрева в Болгарії, про російські інтереси в конфліктах у Лівії і Центральноафриканській Республіці і про бомбардування лікарень та інших цивільних обʼєктів російською авіацією в Сирії.

Кращим журналістським розслідуванням визнана серія публікацій New York Times про таксистів міста.

У номінації «За служіння суспільству» премію отримала газета Anchorage Daily News за спільні журналістські розслідування з виданням ProPublica про роботу поліцейських на Алясці.

Премію за найкращі матеріали на внутрішньополітичну тематику отримали співробітники ProPublica за серію статей про проблеми на 7-му флоті ВМС США і журналісти газети Seattle Times за матеріали про помилки при проєктуванні літаків Boeing 737 MAX.

У номінації «Роз’яснювальний репортаж» перемогли співробітники The Washington Post з серією матеріалів про «жахливий вплив екстремальних температур на планету».

У номінації «Новинна фотографія» перемогло агентство Reuters за зйомки протестів у Гонконзі в 2019 році.

Нагороду за найкраще художнє фото отримала агенція Associated Press за історію з Кашміру.