У Києві з 5 травня дозволили роботу кіосків із фастфудом і кавою. Запрацювали перші три ринки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Юлія Вебер / «Бабель»

Із 5 травня в Києві дозволили роботу МАФів із фастфудом і кавою на винос, але з дотриманням вимог під час карантину. Відповідне розпорядження КМДА оприлюднила напередодні.

Ідеться про стаціонарні та пересувні тимчасові споруди закритого типу, куди нема доступу споживачам.

Згідно з вимогами, продаж має здійснюватися на винос — споживати їжу та напої на місці продажу не дозволено. Продаж має відбуватися через спеціально обладнане віконце видачі.

На входах до МАФів мають бути дозатори з антисептиками, а також одноразові серветки та рукавички для відвідувачів. Також обов’язковим є дотримання маскового режиму та дистанції щонайменше 1,5 м. Працівникам повинні щоденно вимірювати температуру тіла.

Рішення про дозвіл на роботу МАФів ухвалили після зустрічі мера Віталія Кличка з підприємцям, на якій він пообіцяв дозволити кав’ярням продаж кави на винос.

Також у Києві вже запрацювали три продовольчі ринки: «Деміївський» (Голосіївський район), «Маяк» (Деснянський район), «Базар на Лісовій» (Деснянський район).

Завтра відкриють ще два — «Печерський» (Печерський район) і «Володимирський» (Голосіївський район).

Кличко на брифінгу повідомив, що протягом минулих кілька днів жоден із 37 ринків столиці не був готовий. Але зараз на ринках облаштовують необхідні умови, і їх поступово відкриватимуть.