ВООЗ попередила Білорусь про наслідки параду 9 травня. Лукашенко запрошує глав інших держав

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ВООЗ попередила Білорусь про наслідки параду 9 травня. Лукашенко запрошує глав інших держав

Гонтар Володимир / УНИАН

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) стурбована можливими наслідками проведення параду на честь 75-річчя перемоги у Мінську на тлі пандемії коронавірусу. Про це заявив представник ВООЗ у Білорусі Батир Бердикличев, повідомляє TUT.BY.

«Ми дуже стурбовані можливими негативними наслідками проведення такого масового заходу в період епідемії. Особливе занепокоєння викликає можлива участь в цьому заході людей похилого віку, серед яких спостерігається важкий перебіг захворювання та високий рівень смертності від COVID-19», — наголосив Бердикличев.

Він зазначив, що «скупчення людей, при яких неможливо забезпечити дистанцію між людьми в 1,5—2 метри, підвищують ризик передачі вірусу і сприяють подальшому поширенню епідемії».

Бердикличев наголосив, що рішення про виконання рекомендацій організації є прерогативою уряду країни.

Тим часом президент Білорусі Олександр Лукашенко запрошує на парад глав інших держав.

«Публічно запрошую глав держав, хоча б колишнього Радянського Союзу, приїхати до Мінська […] Правильно було б зібратися в Мінську. Це найбільш постраждала республіка — живий памʼятник війні», — заявив Лукашенко.

При цьому він вважає, що масові заходи 9 травня не погіршать ситуацію з коронавірусом у країні. «Вчора, коли проїхався Мінськом, мені здалося, що все місто було на вулицях, у парках», — додав Лукашенко.