МАУ виконає спецрейс до Німеччини для перевезення заробітчан

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» виконає третій спеціальний пасажирської рейс з Києва у Франкфурт. Цим рейсом українських громадян відвезуть за кордон за трудовими контрактами 5 травня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз авіакомпанія отримала замовлення на чартерні перевезення до Німеччини, Великої Британії, Фінляндії, Швеції та Польщі. Раніше українці вилетіли аналогічними рейсами в Гельсінкі і Лондон.

Обовʼязкові умови для поїздки — наявність трудової візи, контракту строком від 3 місяців і медичної страховки (в тому числі, на випадок коронавірусу).

Перевозитимуть тільки офіційно працевлаштованих українців, виїзд яких за кордон не є епідеміологічним ризиком.

  • У компанії повідомляють, що програму перевезень українців за трудовими контрактами продовжили завдяки співпраці МАУ з Міністерством закордонних справ і Офісом віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
  • В кінці квітня на замовлення роботодавця МАУ організувала рейс Київ — Лондон. Він мав доправити українців на сезонні роботи. Пізніше політ скасували, але українці все ж змогли вилетіти до Британії.
  • До справи підключився уряд. Премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд готовий до переговорів з європейськими країнами, які хочуть офіційно запросити українців на сезонні роботи.