«Це залишок від надбавки»: народний депутат пояснила скандал із 83 копійками доплати лікарям Вінниці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Доплата у 83 копійки, про яку повідомляли на акції протесту медичні працівники Вінницької районної лікарні — це залишок від надбавки, який пішов окремим рахунком. Про це у Facebook повідомила народний депутат від «Слуги народу» Ірина Борзова, яка їздила до лікарні після скандалу.

«Андрій — молодий лікар-травматолог, працює в лікарні на 0,25 ставки. Повний оклад лікаря складає 4 141 гривню, а 0,25 ставки складає 1 035 грн. Надбавка «за короновірус» склала 492 гривні. Після всіх нарахувань та відрахувань податків, зарплата Андрія в березні склала 2 500 грн 83 коп. З цієї суми 2 500 грн він отримав аванс, а 83 копійки — це залишок, який пішов окремим рахунком», — пояснила Борзова.

5 травня увесь колектив Вінницької районної лікарні вийшов на акцію протесту через те, що їм недоплатили за роботу з коронавірусними пацієнтами. Тоді медичні працівники обурювалися тим, що їм за квітень нарахували на картки по 86 копійок доплати до звичайної ставки, а лікарям доплатили 1,68 гривні.

  • Зеленський підписав законопроєкт про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину. Документ передбачає доплату медикам та іншим залученим до боротьби з коронавірусом до 300% заробітної плати, а працівникам соціального захисту — до 100% зарплати.
  • 21 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що київські лікарі, які працюють із хворими на коронавірус, отримали від 30 до 50 тисяч гривень зарплати за березень.